Aktivitetslederkurs Årstad Håndball

Kurset hadde som målgruppe trenere av barn i aldersgruppen 6-12 år og ble holdt på Lærerhøyskolen på Landås (gymsalen) fredag 26. og lørdag 27.oktober 2012.

Kursinstruktør var Kari Elin Bratteland fra Aust-Agder Idrettskrets.

Elleve trenere fra Årstad deltok på kurset. Gjennom praktiske øvelser i gymsalen, kombinert med teoriøkter, fikk trenerne opplæring i en rekke nye øvelser. De fikk med seg mange praktiske tips til bruk i egne treningsgrupper.

 

En del refleksjon ble det også tid til: Aldersgruppen 6-12 år er opptatt av helt andre forhold enn vi voksne ofte forestiller oss. For dem er trivsel og trygghet helt avgjørende faktorer for at de skal fortsette i klubben. De idrettsmessige prestasjonene spiller for dem en langt mindre rolle enn vi voksne gjerne forestiller oss.

Kort oppsummert omhandlet kurset hvordan treneren kan skape høy aktivitet og kvalitet på treningene, tilrettelagt på den enkelte utøvers nivå.

Gjennom varierte øvelser og leker fikk kursdeltakerne instruksjon i treningsopplegg som fremmer koordinasjon, styrke, bevegelighet, balanse, spenst, hurtighet, utholdenhet og rytme.

Det er en målsetting at barna skal ha det moro på treningene, og de skal kjenne seg trygge. 

Håndballstyret takker trenerne for at de stilte på kurset!

Og takk til instruktøren, Kari, for et engasjerende og vel gjennomført kursopplegg!  

***

THH

15.10.2012

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler