Sotra- Årstad 29 - 34, Kvinner 2.div.

Kamp: Sotra – Årstad    Kvinner, 2.div.

Tid: søndag 2.2.14.

Sted: Sotra Arenum

Resultat: 29 – 34

Tekst & foto: Erlend Enehaug

Årstad vant!

Årstad henger fortsatt med i teten i sin pulje etter at de slo et potent Sotralag i Sotra Arenum denne søndagen. Årstad scoret atten i første omgang, og seksten i andre. Det er ikke hverdagskost.

Begge lagene spilte godt gjennom hele kampen, og fulgte hverandre tett. Pauseresultatet  18-18 forteller ganske presist hvor lagene stod i forhold til hverandre. Etter pause tok Årstad føringen, men spenningen holdt seg helt til de siste minuttene.

Åpning

Sotra fikk gleden av å begynne kampen, og etter at Isabel Sunde-Hoel stoppet et angrep fra høyre flanke, tok Sotra en nimeter som hvor de lurte deler av Årstadforsvaret ut av sine posisjoner. Da de så spilte over på venstre flanke fikk de det relativt enkelt, gikk til seksmeterlinjen og scoret nede til høyre. Deretter gikk Årstad i angrep, fikk en nimeter, men skuslet angrepet bort i en feilpasning. Det gjorde også Sotra i sitt neste angrep, før Årstad gikk i angrep igjen: Elise Huseklepp tar innkastet, gir til Isabel Sunde-Hoel som gir videre til Ingrid-Liv Morkken som sender videre til Kandi Veronica Sabathe – som uten å nøle angriper, men blir stoppet. En ny nimeter, den ender hos Isabel Sunde-Hoel som går opp og skyter, men ballen smeller i stolpen. Deretter stormet Sotra i angrep, men skuddet fra høyrevingen gikk utenfor. Det neste Årstadangrepet ble omtrent en kopi av av det forrige, bortsett fra at denne gangen var det Elise Huseklepp som ble stoppet – på venstre flanke. Nimeteren endte igjen hos Sunde-Hoel, men skuddet gikk til side for mål. Sotra på sin side fant verken tempo eller rytme i angrep, og avsluttet nok en gang til side for mål.

Årstads scoringsball ble åpnet av Ingrid-Liv Morkken denne gangen. Fra sin posisjon på høyre backplass utnyttet hun en plutselig åpning i Sotraforsvaret, og sendte avgårde en suser av et skudd. Sotrakeeper måtte hjelpeløst registrere lyden av lær mot nettmaskene. I de neste angrepene fulgte Isabel Sunde-Hoel og Kandi Veronica Sabathe opp med fin-fine avslutninger og mål.

Det skulle imidlertid gå innpå seks minutter før det ble virkelig fart i kampen, men da vartet lagene opp med håndball av godt merke. Tempoet fikk riktignok Årstad til å begå noen blundere i forsvar, men fremover begynte de å spille bedre og bedre. Elise Huseklepp var som vanlig høyt og lavt, og Sotraforsvaret måtte regelrett låse skuddarmen hennes for å stoppe henne. Den slags blir det jo (vanligvis) straffe av, og det tok Ingrid-Liv Morkken seg av. Med sin usedvanlige kraft sendte hun ballen til venstre for en sjanseløs keeper. Knallbra, Ingrid-Liv!

Angrep

Det er en fornøyelse å se et Årstadlag som spiller så flott som det damene maktet i flere perioder mot Sotra. Tempoet var høyere enn vanlig, og det ble bedre bredde i spillet.

Fra sine respektive backposisjoner herjet Elise Huseklepp og Maylinn Hove med motstanderne i kjent stil. Fra midtbackposisjon gjorde henholdsvis Ingrid-Liv Morkken og Isabel Sunde-Hoel det surt for Sotraforsvaret, mens Kine Frediksen og Maren Nygård heller ikke gjorde det enkelt for motstanderne.

Fra venstrevingposisjonen sin gjør Elisabeth Baird det alltid vanskelig å være Årstadmotstander, og figtherviljen hennes er forbiledlig. Baird gir aldri opp en mulighet, og hun innehar en spenst de fleste som forsøker å stoppe henne virkelig får kjenne på. Gang på gang ble Sotras høyreving utfordret. Fra motsatte ving gjorde Kandi Veronica Sabathe det tidvis umulig å være Sotraspiller. Da hun satte punktum for kvelden med Årstads trettifjerde mål, var det med en suveren flyger: Kandi mottar ute på høyre ving, prøver det ene, prøver det andre, går så for det første igjen, runder et par motspillere, kaster seg inn i en skrå flyger, sender ballen hardt fra venstre hånd – og scorer! En perle av en avslutning.

Forsvar

Årstadforsvaret jobbet langt bedre i denne kampen enn den forrige. Det var flere hender i været, og flere skudd gikk i forsvarsblokken. Hver gang Kine Fredriksen eller Cecilie Kaland etc., holdt motspilleren til fløyten gikk, hindret de motspillerene fra å gå til seksmetereslinjen. Sammenliknet med forrige kamp er dette en solid forbedring. Likevel kan forsvaret bli tøffere, og spesielt i visse perioder i første omgang ble det litt for lett for Sotraangriperne å runde Årstadspillerne. 

Men noen tøffe tak blir det, og da er det vanskelig å unngå en og annen utvisning. Det ble tre to-minuttere på Årstad, og to til Sotra. Samlet sett er det intet å si på, men Årstad har gjennomgående få utvisninger og høy score på fair-play – og det er flott!

Keeper

Keeper Marianne Sundsbak stod usedvanlig godt i Årstadmålet. Sotraangrepet skjøt bedre enn Årstad, selv om de ikke skjøt like mange mål. Men så stod Sundsbak der, da, vet du: reell redningsprosent på 48 prosent (!). Altså: av alt som ikke ble skutt i stang, tverrligger eller utenfor, tok Marianne Sundsbak hånd om nær innpå halvparten. Det står det respekt av, det.

Årstad hadde en uttelling på nesten 49 prosent av skuddene sine. I sum kostet hvert mål noe over to skudd. Det er noe bedre uttelling enn motstanderens 45 prosent. Men: Årstad skjøt langt flere skudd enn Sotra, hvilket beretter om god evne til å utnytte angrepene, selv om det også forteller om et høyere antall bomskudd. Vel 14 prosent av skuddene gikk utenfor, mens Sotras keeper tok hånd om snaue 38 prosent.

Følgende spillere noterte seg på scoringslisten: Maylinn T. Hove, Elise Huseklepp, Ingrid-Liv Morkken, Kandi Veronica Jabathe, Cecilie Kaland, Kine Fredriksen, Malin Nygård og Isabel Sunde-Hoel.

Skudd- og scoringstatistikken viser at Maylinn Hove, Elise Huseklepp, Ingrid-Liv Morkken, Kandi Veronica Sabathe og Kine Fredriksen var hovedarkitektene bak avslutningene. Maylinn Hove stod for 30 prosent av Årstads skudd, og 38 prosent av målene. Scoringseffekten hennes var på hele 62 prosent. Kandi Veronica Jabathe var ansvarlig for 17 prosent av alle skudd, og ditto prosent av målene. Scoringseffekten hennes var på femti prosent. Elise Huseklepp stod for 16 prosent av skuddene, og vel tolv prosent av målene. Scoringseffekten hennes var på 36 prosent. Ingrid-Liv Morkken stod for ti prosent av skuddtotalen, og for 12 prosent av målene. Scoringseffekten hennes var på 57 prosent. Kine Fredriksen og Cecilie Kaland var begge ansvarlig for vel syv prosent av skuddene, og henholdsvis seks og drøyt ni prosent av målene. Fredriksens scoringseffekt var på førti prosent, mens Kalands scoringseffekt var på hele 75 prosent. Isabel Sunde-Hoel stod for drøyt seks prosent av skuddene, og noe færre prosent av scoringene. Hennes scoringseffekt var på 33 prosent. 

EE

11.02.2014

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler