Årstad-Bjørnar 27-16, kvinner, 2.div

Kamp: Årstad – Bjørnar    kvinner, 2.div
Tid: lørdag 8.2.14.
Sted: Haukelandshallen
Resultat: 27 – 16

Tekst & foto: Erlend Enehaug

Overlegen seier

Årstad vant overlegent over Bjørnar i Haukelandshallen. Årstads damelag stiler høyt, og innsatsen tilsier at de vil klarer det. Men da må feil lukes bort.

Innledningen

I Årstads første angrep tok Maylinn Hove ansvar fra høyre, men bommet. Bjørnar gjorde et kjapt to-trekksangrep og skjøt fra venstreback-/ midtbackposisjon, men ballen gikk over.  Årstad vendte, og Elise Huseklepp utnyttet en åpning i Bjørnarforsvaret, gikk helt til seksmeterlinjen, og satte ballen hardt nede til høyre for keeper. Kontant levert av en solid spiller som alltid er en fornøyelse å se i aksjon.

Bjørnars neste angrep var like kjapt som det første, men denne gangen var Årstadforsvaret kjapt oppe med blokken (Cecilia Kaland). Bjørnarskytteren (venstreback) sendte likevel ballen over blokken, men i en relativt easy-catch-høyde for Årstadkeeper Marianne Sundsbak. Årstad begikk deretter et lynkjapt to-trekksangrep hvor ballen endte hos en umarkert Kandi Veronica Sabateh på høyre ving. Hun hoppet elegant, skjøt elegant, men rett på en utrusende Bjørnarkeeper. I sitt tredje angrep brukte Bjørnar veldig god tid, og Årstadforsvaret avverget det ene førsøket etter det andre. Etter en nimeter klarte Bjørnar å krangle ballen i retning av mål, men Sundsbak avverget. Hun voktet buret på sedvanlig vis, og reddet respektable 46 prosent av skuddene som gikk direkte på mål.

Keeperbytte

Halvveis ut i omgangen overtok Maria Aarekol Dahle som keeper for Årstad. Hun satte bråstopp for Bjørnar i første omgang med en redningsstatsisikk på fabelaktige 78 prosent! Keeperspillet hennes var bra i andre omgang, men redningsprosenten gikk noe ned: 60 prosent er likevel intet å kimse av. Totalt endte hun på vel 66 prosent.

Pr statistikk:  

Maylinn T. Hove skjøt færre skudd ene hun pleier (hun var ute deler av andre omgang), likevel stod hun for 22 prosent av skuddtotalen, og 26 prosent av Årstads mål. Elise Huseklepp spilte bare en omgang, men stod for vel ni prosent av skuddene, og noe under åtte prosent av scoringene. Ingrid-Liv Morkken og Isabel Sunde-Hoel spilte beggeg en god kamp, og stod for henholdsvis 14 prosent og 15 prosent av skuddene, samt henholdsvis 19 og 11 prosent av scoringene. Morkken hadde en scoringseffekt på 37 prosent, mens Sunde-Hoel havnet på 33 prosent. 

Strekspiller Inger Marie Sølverud Mo gjorde en solid andre omgang,og scoret i 75 prosent av sine forsøk. Flere ganger ble hun spilt glimrende opp av venstreving Elisabeth Baird, som gang på gang fintet ut hel Bjørnarforsvaret og leverte rett til strekspiller. Solid og frekk gladhåndball!

Thi Thanh-Trang (Shang) Do gjorde en solid innsats gjennom store deler av kampen, og stod for 11 prosent av scoringene.

Selv om Årstad spilte best, og helt klart utnyttet sjansene bedre etter hvert, kan det være litt å hente på bedre koordinering i angrep. Den totale skudd- og scoringsstatisikken viser en scoringseffekt på 46 prosent, samt at en uforholdsmessig stor del av skuddene gikk i stang eller utenfor (25 prosent). Deler av dette kan tilskrives at Bjørnarforsvaret kjempet hardt for å stoppe Årstad, og flere fikk nok merke en tøff behandling.

Bjørnar skjøt flere skudd enn Årstad, men hele 27 prosent av skuddene deres gikk utenfor. Scoringseffekten deres var på 26 prosent. Årstads scoringseffekt var på vel 46 prosent. Det ble litt ned fra forrige kamp, men fremdeles akseptabelt. 

***

EE

18.02.2014

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler