Årstad – NHH, 3.div., kvinner, 32-26

Kamp: Årstad – NHH      3.div., kvinner

Tid: mandag, 17.2.14.

Sted: Haukelandshallen

Resultat: 32-26

Tekst & foto: Erlend Enehaug

Seier for 3.divisjonslaget

Årstads 3.divisjonslag seiret over NHH i Haukelandshallen. Det ble en tøff kamp, og spesielt i angrep fikk Årstaddamene brynt seg.

NHH ligger fortsatt på andre plass på tabellen, med Årstad på femteplass. Det kan synes som om det skiller en del mellom tet og midtsjikt, men det dreier seg i så fall ikke om rene håndballkvaliteter. Tjuvtricks, derimot, og harde taklinger, se det finner man nok mer av jo lenger opp mot teten man kommer.

For det ble en del, om ikke regelrett stygt spill, så uten tvil temmelig harde, kontante låsinger og taklinger. Årstad spiller mer fair, og gledelig er det når det er det som holder – hele veien til fløyten går.

1.omgang

Kampen begynte greit med at Årstad scoret to ganger fra strek ved (nr 57). Hun ble først spilt flott opp av Elisabeth Baird, deretter av Maylinn Hove.

Gang på gang hindret et godt, men også temmelig tøft, NHH-forsvar Årstad å komme på skuddhold. Totalt skjøt Årstad noe færre skudd enn NHH, men til gjengjeld hadde Årstad en langt bedre effekt av sine skudd. For mens NHH sendte 31 prosent av skuddene siden utenfor eller i treverket, så bommet Årstad med knappe syv prosent av skuddene. Maren Matingdal voktet Årstadmålet i første omgang. Hun ble utfordret av NHH-damene, og landet på en redningsprosent på 38.

Fremover gikk det hurtig, og tidvis viste Årstad solide takter. Jevnt over spilte Årstad bedre enn NHH, men det var tydelig at NHH hadde spillere som er langt mer vant til å ta alle typer tricks i bruk for å vinne. Harde taklinger, holding og kjibbing florerte – helt uten at dommerne grep inn med adekvate avgjørelser. Forsvaret til NHH møtte Årstadangrepet «høyt på banen,» hvis man skal bruke fotballspråket, og det var tydelig uvant for Årstad.

Men Årstad jobbet opp en bra ledelse, før NHH tok inn forspranget. Spesielt Kine Fredriksen, Elise Huseklepp og Maylinn Hove kjempet hele veien, og førte Årstad i ledelsen nok en gang. Elisabeth Baird fightet godt på sin ving, mens Ellen H. Roppen gjorde en fenomenal innsats på høyrevingen. Hun stod for 22 prosent av skuddene, og 21 prosent av scoringene i første omgang.

Andre omgang

I begynnelsen av andre omgang satte NHH inn et ekstra gir. Årstad ble satt på noen ekstra prøver, men en kalddusj har det også med å vekke en. Mariell Damhagen overtok keeperansvaret, og selv om hun fikk det stridt til å begynne med, tok det seg meget godt opp utover i omgangen.

Da NHH fikk straffekast omtrent midtveis i andre omgang, valgte lagleder Martin Johansen å sette Maren Matingdal i mål. Ingen dum idé: Matingdal stirret NHH’eren i hvitøyet, trakk med på finten, holdt likevel tilbake, før hun fulgte ballen til sin venstre side – og reddet! igjen kan Matingdal noteres for god plassering. For øvrig stod Mariell Damhagen godt i Årstadmålet: etter en del baklengs rettet hun skuten, og endte på en meget pen redningsprosent på 62.

Fremover begynte omgangen litt fomlende for Årstads del. Til og med de sikre skytterne slet litt. Det tok tid før det løsnet, og seieren kom på ingen måte gratis. Men de vant til slutt med god margin, og det var definitivt fortjent.

Lagseier, men dog…

Spiller nr 57 stod for 11 prosent av skuddtotalen, og 19 prosent av scoringstotalen. Scoringseffekten hennes var på 86 (!) prosent. Guro Risøy spilte også en god kamp. Hun stod for 15 prosent av skuddtotalen, og 13 prosent av scoringstotalen. Scoringseffekten hennes var på 40 prosent.  Kine Fredriksen jobbet knallgodt hele veien, og stod for noe over 18 prosent av skuddtotalen, og 13 prosent av scoringstotalen. Scoringseffekten hennes var på 33 prosent. Maylinn Hove stod for 15 prosent av skuddtotalen, og for 19 prosent av scoringstotalen. Scoringseffekten hennes var på 43 prosent. Meget pent, Årstad! 

18.02.2014

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler