Årstad spilte tidvis godt i møtet med Høyden, men måtte til slutt bite i seg et surt tap.

Kamp: Årstad – Høyden FK      
Resultat: 1-6
Tid: Søndag 4.5.14. kl 20.00
Sted: Krohnsminde 4.5.14.
7’er fotball

Tekst & Foto: Erlend Enehaug

Surt tap på Krohnsminde   
Da Årstad møtte Høyden til dyst på Krohnsminde denne kalde vårkvelden, var det første hjemmekamp på fire år. Laget er nyetablert, og selv om Årstad har stolte tradisjoner som fotballag er ambisjonene forsiktige. 7’ver fotball har en lavere terskel; syv mann på liten bane, bort med off-sideregelen, bytt spillere etter behov – og vips! Man er i gang.Etter 4-5 tap for Laksevåg i forrige kamp var det et visst håp om å gjenopprette balansen i regnskapet med søndagens kamp. Men tross et spillemessig overtak i første del, gikk det litt trått utover i kampen.

Første omgang
Årstad viste tidvis gode takter, og hadde den reelle føringen i største delen av omgangen. Angrep etter angrep ble bygget solid opp fra backrekken via midtbane og fremover. Imidlertid slet de litt med avslutningene, og kom egentlig aldri på ordentlig skuddhold.Høyden bød tidvis på litt motstand, men det var først mot slutten av første omgang at de slapp til. Da kunne de til gjengjeld ha fått uttelling ved flere anledninger. Årstads sisteskanse, Stian Heimset, viste gang på gang evne til både god plassering og hurtig reaksjon. Ett knallhardt skudd fra knapt 8 meter med retning krysset, spratt han opp og jóg knyttneven i, slik at ballen endret retning mot kratt og gammel gasslukt. I det 25.minuttet dreide han rundt og kastet seg flatt mot streken og hindret – med nød, neppe og mangel på linjemenn – Høyden fra å ta ledelsen.

Like før halvblåst tid klarte imidlertid Høyden-angrepet å overliste ham. Stillingen 0-1 til pause burde ikke ha skremt Årstad, men det var noe som ikke helt hang sammen denne kvelden.

Andre omgang
Etter hvert gikk Årstad litt opp i limingen, mens Høyden så ut til å ha fått blod på tann. Den ene nettkjenningen etter den andre punkterte helt Årstadguttene. Selv om det ble et trøstemål signert Magnus Aarekol, var resultatet knusende. Riktignok spilte lagene langt mer jevnt enn hva resultatet kan gi inntrykk av, men det var et skuffet Årstadlag som gikk av banen på Krohnsminde søndag.

To tap på sesongens to første kamper?
 – Målet nå er å rette opp inntrykket, sier lagleder Mats Thunes.

Årstad har et ungt lag og noe urutinert lag, men det var gode tendenser. Spesielt noteres innsatsen til Andreas Svendsen som fra sin plassering på venstre back tok initiativ og gjorde mange gode løp fremover. På motsatt side gjorde Simen Odland en del fine trekk. Like ens bidro Nikola Hasfjord til å skape driv fremover.
Tidvis kunne det synes som om det skortet litt på viljen hos Årstad, og medlagleder Anders Pettersen bekrefter at de var et stykke fra godformen.

– Det virket som de fleste hadde en ”off”-dag… hvis alle hadde vært mer på hugget så …

Men han er sikker på at det blir annerledes neste gang.

Erlend Enehaug

10.05.2014

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler