Årstad håndball arrangerte Fargerik håndball i Haukelandshallen.
Fargerik håndballturnering med Årstad som medarrangør

Årstad IL og NHF Region Vest arrangerte 26. april -12 Fargerik håndballturnering i Haukelandshallen. Ca. 250 elever i alderen 10-14 år fra Ny Krohnborg skole, Slettebakken skole og Fridalen skole deltok i turneringen.

Fargerik Håndball er en uhøytidelig turnering uten fokus på resultat og prestasjon. Her er det lek med ball og idrettsglede for alle som står i sentrum. I turneringen blir det spilt med mix-lag, det vil si gutter og jenter på samme lag. Målsetningen er at alle skal delta!

Elevene fra de tre skolene deltok med stor iver på arrangementet, både på banen og som heiagjeng på tribunen. Vinnerlagene fikk med seg et nett med et stort utvalg baller til bruk i de enkelte skolene. Alle deltakerne fikk også en Fargerik Håndball T-skjorte.

En stor takk til arbeidsomme og superoptimistiske jenter fra J96 som hjalp til under arrangementet. Takk også til en gruppe Årstad-foreldre som bidro med matlaging, matservering og rydding. Takket være dem fikk deltakerne, og lærerne som fulgte dem, servert et godt måltid varm mat under arrangementet.

Tilbakemeldingene fra elevene og lærerne som deltok var svært positive: Dette var gøy! 

Fargerik Håndball er et tiltak for å styrke inkludering og som virkemiddel i kampen mot rasisme og mobbing i nærmiljøet. «Hovedmålet med Fargerik Håndball er å tydeliggjøre at i håndballen er det plass til alle», oppsummerer Trond Dokken fra Årstad IL og Stig Blindheim, ansvarlig for inkludering i Region Vest. De to er samstemte om at denne type tiltak styrker samarbeidet mellom skole og klubb/idrettslag og gjennom det bidrar til å øke rekrutteringen til håndballen.

Dette er andre gangen at Årstad er medarrangør for Fargerik håndballturnering i Haukelandshallen.

Nettredaksjonen

14.04.2012

  • G-sport
  • Obos
  • Grieg Gruppen II
  • Grasrotmidler