Historikk

I fjor ble det lagt nytt kunstgressdekke på Rautjern, og det betyr en ny hverdag for fotballen i Årstad Idrettslag. De siste årene har lagene våre stort sett holdt til på Krohnsminde både for trening og kamper. Dette har gjort at følelsen av tilhørighet til klubbhuset og banen i Bendixensvei har blitt svekket. Beboere i området har i liten grad vært klar over vår eksistens, og unge spillere har valgt å spille for andre klubber i området. Men vi har vært representert på banen i alle år, til tross for dårlige treningsforhold. Vårt seniorlag i dameklassen har vært kontinuitetsbæreren, og på herresiden har vi i noen sesonger vært representert med 11’er-lag, 7’er-lag og veteranlag.

Men nå ligger banen der, med kanskje det beste kunstgressdekket i Bergen. Barn i nærmiljøet bruker banen mye, og andre klubber i området er blitt tildelt treningstid på Rautjern. Årstad har prioritet på banen, men har foreløpig ikke nok lag til å fylle treningstiden.

I år hadde vi fire lag påmeldt til seriespillet. Damer senior i 4. divisjon, herrer senior i 7. divisjon og et 7’er-lag i 2. divisjon. I tillegg hadde vi en flott gjeng med ivrige 12-åringer som spilte for Årstad i vinterserien, men pga for få spillere, måtte dette laget trekkes tidlig i mars. For våre seniorlag har dessverre koronasituasjonen ført til at hele sesongen ble avlyst, men lagene består og håper på en fullverdig sesong i 2021.

Men i dag løper der igjen små barn rundt i Årstaddrakt for første gang på nesten 20 år. Vi har fått samlet ca 15 seksåringer som trener to ganger i uken. Det er denne aldersgruppen vi må satse på fremover. Utbyggingen i Kanalveien inkluderer tusenvis av boliger, mange av disse vil ha Rautjern som sin nærmeste fotballbane. Her ligger der et stort potensial for klubben vår, og dette må vi være klare for. De første flytter inn allerede om 18 måneder. I tillegg må vi gi Nymark konkurranse om barn som tilhører Fridalen skole. Nymark har i alle år hatt monopol på rekrutteringen av spillere herfra, nå må vi vise at også Årstad har et godt tilbud til disse spillerne. Klubbhuset vårt er under oppussing, og treningsforholdene er meget gode. Muligheten til å bygge opp igjen ungdomsavdelingen vår er absolutt til stede om vi går sammen om å gripe den.

Årstad fotball pr 1. oktober 2020;

Damer senior: Spiller i 4. divisjon, trenes av Erik Nilsen
Herrer senior: Spiller i 7. divisjon, trenes av Ahmed-Nur Ibrahim Ahmed
Herrer 7’er: Påmeldt i 2. divisjon, ledes av Ole Martin Eide Røsseland
Barn født i 2014: Trenes av Bjørn Eide

Hovedsponsor for fotballavdelingen i Årstad er Rema 1000 Wergeland