Velkommen til Åpningscupen 2022!

Årstad Håndball ønsker alle vel møtt til den 44. utgaven av Åpningscupen i Haukelandshallen. Etter corona-avlyst i 2020, og delvis avlyst i 2021, er vi veldig klare for Åpningscup igjen.
I år har vi totalt 317 lag påmeldt. Største klasse i år er J9 med 38 lag. Det skal spilles 522 kamper i løpet av 12 spilledager.
Det er et tankekors at eldste gutteklasse er gutter 14. Det er en klar indikasjon på at rekruttering og oppfølging av gutter må gis større oppmerksomhet fra alle parter.

Pga landskamp i basket har vi måttet flytte turneringen for J/G.12-15 til ons.7. – søn.11.9. Det er selvsagt uheldig at denne beskjeden kommer midt i juli. Det er også uheldig at turneringen blir strukket ut i tid, men vi er vant til å strekke oss langt..

I år er det kommet tre endrede spilleregler. Det gjelder avkast, passivt spill og ball som treffer målvakt i hodet uten at denne har beveget seg.

Åpningscupen har navnet for tidspunktet for avvikling, idet cupen opprinnelig markerte åpning av innendørssesongen. Turneringen er en god anledning til å samle gamle og nye spillere etter ferien og til å få målt seg mot andre lag før seriealvoret setter inn.
Vi ønsker alle spillere, trenere, dommere, ledere, foreldre og alle håndballinteresserte lykke til med en spennende start på sesongen 2022-23!

Steinar Kvinge
Turneringsleder

 

Turneringsreglement
Lagene er inndelt i puljer fra 3-5 lag i seriespill. De best plasserte i puljen går videre til cupspill etter følgende oppsett:

DA, HA, DB, J16 går alle videre
J20 går de to beste i puljen til finale
J15, J13 og G14 de to beste videre
J14 de to beste samt nr 3 i pulje F
G13 de tre beste videre

Ved poenglikhet i puljespillet, se under.

Spilletid
Herrer/Damer 2×20 minutter
Lagene bytter ikke side, det er 60 sekunder ”time-out” mellom omgangene.

J20/16/15 – 1×25 minutter
J/G14/13/12/11 – 1 x 20 minutter
J/G 10/9/8/7 – 1 x 15 minutter

Ved uavgjort i 1/8-dels-, kvart-, semi- og finaler avgjøres kampene slik: Myntkast om ball. Laget som scorer først vinner. Er stillingen etter 5 minutter 0-0 avgjøres kampen med 7-meter/straffekastkonkurranse etter NHFs kampreglement. I klassene G/J13 og 14 spilles det til det scores mål uavhengig av tid.

– En spiller kan spille på flere lag (for eksempel J15 og J16) samme dag, men spilleren kan kun delta på ett lag i samme klasse. Seniorspillere kan ikke delta både i A- og B-klassen. Turneringen er godkjent av NHF og NHFs regler for spilleberettigelse gjelder.
– Lag som ikke stiller til en eller flere av de innledende kamper kan ikke gå videre og lagets resultater teller ikke.
– Ved draktkollisjon skifter laget som står sist i programmet (ref NHFs kampreglement)
– Laget som står først i programmet begynner med ballen og starter på banehalvdel til venstre for sekretariatet, sett fra sekretariatet.
– Lagene medbringer forskriftsmessig kampball.
– Eventuell protest skal være skriftlig og nedlegges på stedet og meddeles turneringsledelsen umiddelbart etter kampens avslutning. Med protesten skal følge kr.600 som tilbakebetales hvis protesten tas til følge. Protesten behandles av juryen og dens avgjørelse vil være endelig.

Ved poenglikhet i puljen avgjøres rekkefølgen slik:
1) Poengforskjell i innbyrdes oppgjør, 2) Målforskjell i innbyrdes oppgjør 3) Flest scorede mål i innbyrdes oppgjør 4) Målforskjell i samtlige spilte kamper 5) Flest scorede mål i samtlige spilte kamper 6) Loddtrekning.

Klister: Bare vannbasert klister er tillatt i 15-seniorklassene. I 14-års og yngre klasser er det forbudt med klister.

Time-out (lag-timeout) gjelder ikke i Åpningscupen.

Spillerlister og lagansvarlig:
Navn på spillere legges inn på Profixio.
Hvert lag skal være ledsaget av en voksen leder. Lederen er ansvarlig for sitt lags oppførsel under reise og opphold på arrangementsstedet.

Spilleberettigelse:
Turneringen er godkjent av NHF, og NHFs regler for spilleberettigelse gjelder. Lag som bruker spiller med dispensasjon fra RVN kan spille puljekampene i Åpningscupen på følgende vilkår:
Laget spiller puljekampene utenfor konkurranse og kan ikke gå videre i turneringen. Innvilget dispensasjon forevises turneringsledelsen før lagets første kamp og forevises motstander før hver kamp.
Lag som trekker seg eller ikke møter til kamp kan bli ilagt bot på kr.500.