Om hytten

Historie

Årstadhytten «Årstadvoll» (nr. 15) ble bygget i 1929-30 av medlemmer i Årstad Idrettslag og ble innviet 4. oktober 1930. I starten, ble mesteparten av bygningsmaterialene båret opp, men etterhvert ble det laget en løypestreng fra den store steinen i «skiveien» og til området vest for Djervhytten for å lette på transporten.

Fasiliteter

Hytten er rødmalt og ligger fint til ved et lite tjern, ikke langt fra Djervhytten. Fra Ulriksbanen er det ca. 15 min. gange østover til hytten. Hovedstien over Vidden passerer forbi rett utenfor stuevinduet.

Bruk av hytten er reservert Årstad Idrettslags medlemmer. Da den mangler dedikerte sengeplasser, er den best egnet til dagsturer. Den har et utstyrt kjøkken, med propangass, kokeplate og servise. Videre har den to stuer, én storstue med eldre innredning og peis, samt én småstue med sofaer, stoler og vedovn. I bakgangen er det et toalettrom med bio toalett (delt med nødbuen). Det er montert solcellepanel på østre yttervegg og er satt opp lamper i småstue og kjøkken. Hytten har ikke innlagt drikkevann, men vaskevann kan hentes fra tjernet eller elven som renner forbi i sør.

Ved forespørsel om lån/bruk av hytten kontakt hytteleder. Kontaktinfo finner du på https://arstadil.no/om-oss/klubben/

Om nødbuen

I 2017 ble det startet prosjekt for opprettelse av nødbu ved hytten, realisert gjennom midler fra Sparebanken Vest og Bergen kommune. I 2020 ble nødbuen offisielt åpnet og operasjonell. Den er skiltet på utsiden og adgangskontroll er styrt via henvendelse til Vaktsentral. Inngang til nødbu er lokalisert i nordre vegg, avskilt fra inngang for hyttens øvrige brukere (dør i øst).

Det ble vedtatt å bygge nødbuen inn i hytten, istedenfor å lage et eget påbygg. I den anledning ble det også gjort generelle oppgraderinger på hytten, som bl.a. ny takpapp, hette på skorstein, oppgradert toalettrom, solcellepanel, samt malte vegger og gulv.

Hytten er i stadig oppussing, hovedsakelig av Hytteutvalgets medlemmer.