Årstad IL fotballskole 2023

For 4 året på rad arrangerer Årstad IL fotballskole på Rautjern kunstgress for barn i alderen 5-8 år.

Årstad IL bygget sitt eget klubbhus i tilknytting av fotballbanen på Rautjern i 1983 og har siden 1950 tallet hatt treningsbane her samt dette klubbhuset egnet for samlinger i hele idrettslaget. (Fotball, Orientering, Håndball og Veteraner)

Rautjern har vært et viktig samlingspunkt for barn fra flere barneskoler i nærheten. Barn fra Minde, Slettebakken, Kronstad, Ny Krohnborg og selvsagt Fridalen skole har trådd sine første fotballsko i denne klubben i over 100 år.

I hard konkurranse med andre lag i en bydel der det er nedgang i antall barnefamilier har Årstad som klubb over de siste tiårene mistet hele barne- og ungdomsavdelingen sin i fotballgruppen. Dette har vært utfordrende og det har vist seg vanskelig å etablere nye barnelag i klubben.

For å se om klubben igjen kunne klare å etablere nye barnelag tok en gammel Årstadgutt (Kjell Sture Jensen) boende i Haugesund kontakt med klubben og tilbød seg å arrangere en årlig fotballskole for klubben. Dette slik at en igjen kunne skape aktivitet i klubbens navn, komme i kontakt med barnefamilier rundt Rautjern og på den måten etablere nye 6´årslag.Takket være godt samarbeid med Minde Barnehage tilbyr også klubben treninger for de eldste barnehagebarna hver uke.

Dette har sakte, men sikkert båret frukter og klubben har nå etablert to nye lag med barn som går i 1.klasse og 2.klasse.

Årets fotballskole med 16 deltagere følges nå opp av ukentlige treninger nå denne høsten slik at lag nummer 3 blir etablert.

Klubben er avhengige av foreldretrenere og mennesker som kan opprettholde dette fine tilbudet til nye barn i denne bydelen som igjen ser ut til å være i vekst hva barnefamilier angår. Klubben drives godt av få mennesker med lang fartstid i alle roller i klubben. Disse er til stor støtte for nye trenere og ledere som kommer nye til klubben.

Fotballskolen 2023 ble avholdt 7-10 august, altså mandag til torsdag fra kl. 0900-1400 alle dager. Deltagerne var født i 2017-2016-2015 og 2014. 3 jenter og 13 gutter deltok.

Hovedansvarlig var Kjell Sture Jensen og med seg som assistenter hadde han to 16 år gamle jenter fra Årstads håndballavdeling og på kjøkkenet stod veteran John Nilsen (76) for mat og drikke både til fruktpausen kl.1030 og lunsjen kl. 1200.

Treningsinnholdet under fotballskolen baserer seg stort sett på å gi barna mestringsopplevelser med fotballen i sentrum. Alt sammen gjennom morsomme konkurranser gjennom hele dagen. Gjentatte koordinasjonsøvelser med egen ball, ballmestring, retningsforandringer, finter, føring/dribling, pasninger, headinger/skudd og selvsagt sprint og hurtige aksjoner. Glem heller ikke en stor dose spill-aktivitet hver dag etter lunsj.

Etter endt fotballskolen var det utdeling av is, premier og selvsagt Årstad IL sin Fotballskole-Diplom.

Dette var den fjerde fotballskolen Årstad IL avholdt, og det kan vise seg at klubben nå igjen kan klare å skape en ny voksende barne- og ungdomsavdeling på Rautjern. Nå gjelder det å støtte opp om de to eksisterende lagene samt få tak i nye foreldre som kan sette i gang et 2017 lag nå i høst og som er klar for sesongen 2024.Forhåndsvisning av bilde